Q1. WAT MET HET ONDERHOUD VAN DE ZONNEPANELEN EN HET DAK?

Wij onderhouden de zonnepanelen op het dak gedurende een periode van 10 jaar. Indien er schade aan het dak wordt aangebracht door de installatie of onderhoud van de zonnepanelen dan zorgen wij voor een onmiddelijke reparatie.

Wij installeren enkel panelen op daken die hiervoor structureel geschikt zij en die reeds geisoleerd zijn om te voorkomen dat de installatie moet worden afgebroken voor renovatiewerken aan het dak.

Q2. DOEN JULLIE OOK DAK RENOVATIE OF ISOLATIE?

Indien gewenst kunnen wij ook een offerte voorzien voor de renovatie en isolatie van het dak. Door het combineren van de dak isolatie of renovatie met het installeren van zonnepanelen worden de kosten gedrukt.

Q3. WAT ALS DE VME DE MAANDELIJKSE HUUR NIET BETAALD?

Dit komt in de realiteit niet voor. Indien een mede-eigenaar zijn bijdragen aan de VME niet betaald is het aan de syndicus om hier gerechtelijke stappen te ondernemen.

Q4. HOE VERDIENEN JULLIE HIER GELD MEE?

De jaarlijkse huur voor de zonnepanelen - die lager ligt dan de electriticiteitsrekening van de algemene delen - wordt billijk verdeeld tussen de financierder van de installatie en Power2Apartments. Ons voornaamste doel is het vergroenen van de electriciteitsproductie.

Q5. LEGGEN JULLIE HEEL HET DAK VOL ZONNEPANELEN?

Neen, wij leggen voldoende panelen om het verbruik van de algemene delen te dekken en we voorzien een marge van het verbruik van 10%.

Wij verwachten dat er in de toekomst nieuwe regelgeving zal komen waardoor het financieel aantrekkelijk wordt om extra energie lokaal te produceren. Wanneer deze regelgeving realiteit wordt zullen wij overwegen om de bestaande installaties uit te breiden.

Q6. WAT ALS DE PRIJS VAN ELECTRICITEIT STIJGT?

Indien de prijs van electriciteit stijgt in de komende jaren - wat verwacht wordt dan doet u als consument een goede zaak. De huurprijs voor de zonnepanelen blijft namelijk ongewijzigd.

Q7. WAT ALS DE PRIJS VAN ELECTRICITEIT DAALT?

Indien de prijs van electriciteit daalt in de komende jaren - wat niet verwacht wordt dan geniet u hier als VME niet aan mee aangezien de huurprijs voor de zonnepanelen vast staat voor een periode van 15 jaar.

Q8. WAT ALS HET VERBRUIK VAN DE ALGEMENE DELEN STIJGT?

Wij installeren een vermogen van zonnepanelen gebaseerd op het verbruik van het jaar voor de installatie en voorzien een extra vermogen van 10% om eventuele stijgingen op te vangen. Indien er toch meer wordt energie wordt afgenomen dan er wordt geproduceerd - zeer onwaarschijnlijk tenzij door oneigenlijk gebruik van de algemene delen - wordt dit aangerekend aan de geldende marktprijzen.

Q9. WIE IS DE EIGENAAR VAN DE METERS VAN DE ALGEMENE DELEN?

De VME blijft de eigenaar van de meter(s) van de algemene delen. Aangezien de zonnepanelen electriciteit produceren, zal de energie rekening van de algemene delen sterk dalen.

Q10. WAT MET DE VERZEKERING VAN DE ZONNEPANELEN OP HET DAK?

Wij staan in voor het onderhoud van de zonnepanelen, de VME dient wel de installatie van de panelen te melden aan hun brandverzekering. Dit heeft in praktijk geen impact op de te betalen polis.

Q11. WAT GEBEURT ER NA 10 JAAR?

Na 10 jaar wordt het eigendom van de installatie overgedragen aan de VME. Na de overdracht is de VME ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de installatie. Indien gewenst kunnen wij hiervoor een marktconform contract aanbieden.

Q12. WAT GEBEURT ER MET DE STRENGERE MILIEU NORM?

De verplichte Energie zuinige norm (E peil) verstrengt van E40 naar E20 in 2030. Wij verbeteren je verplichte Energie Prestatie Certifikaat (EPC) waarde bij verkoop en verhuur & voldoen zo aan de strengere normen in de toekomst en opwaarderen de waarde van je appartement